Botoks je v prvi vrsti namenjen zdravljenju prekomernega krčenja mišic

Botoks nas pogosto asociira na najrazličnejše lepotne oziroma estetske posege. Kljub temu pa je tovrstno zdravilo v prvi vrsti namenjeno za zdravljenje prekomernega krčenja mišic. Predvsem se botoks ali botox v tem primeru uporablja pri določenih vrstah nevroloških obolenj. Vsekakor pa se v bistveno manjših oziroma nižjih odmerkih uporablja za odpravljanje gubic, ki nastanejo zaradi večletnega ter prekomernega krčenja obraznih mišic.

Sicer pa je botoks definiran torej kot zdravilo, ki vsebuje posebno vrsto sestavine. Ta se imenuje botulinski toksin tipa A. Zdravilo deluje tako, da za določen čas onemogoči signal, ki povzroča, da se mišice krčijo. Delovanje je torej predhodne narave. To pa v praksi pomeni, da učinek sčasoma preneha delovati sam od sebe. Praviloma je učinek po samem vbrizganju v mišico viden vsaj pol leta. Nato je mora terapija z botoksom ponoviti.

Botoks je v prvi vrsti namenjen zdravljenju prekomernega krčenja mišic

Kako se doseže dovolj dober učinek, ki ga daje botoks

Da bi dosegli dovolj dober učinek, je potrebno botoks vbrizgati v natančno določeno mišico, katere delovanje seveda želimo doseči. Če so to na primer male mišice na obrazu, ki nam povzročajo gubice, je količina zdravila, ki se ga vbrizga, seveda precej majhna. Tako kot je to mišljeno za vsako drugo zdravilo, se mora tudi to torej uporabljati po navodilih ter ga količinsko prilagajati stanju, ki ga je treba odpraviti.

 

Najpogosteje izvajana estetska terapija na celem svetu

Ste vedeli, da je prav uporaba botoksa najpogosteje izvajana lepotna terapija, in to po celem svetu? Vsako leto je tako na svetu opravljenih več kot milijon terapij, ki vključujejo botox.

Če želite več izvedeti o tovrstnem zdravilu oziroma terapiji, se je zagotovo že na začetku najbolje povezati s kakšnih preverjeno dobrim strokovnjakom. Tega lahko najdete tudi s pomočjo spleta. Ponudil vam bo prvi brezplačni pregled pa tudi temeljito svetovanje. Dobro izbran mojster vam bo zagotovo priporočil najbolj optimalno terapijo, ki bo poskrbela, da boste boljša tako vaš izgled kot tudi počutje.