Mezoterapija kožo globoko neguje in zmanjšuje ter gladi površinske gube

Mezotrapija je najpogosteje označena kot oblika neinvazivnega pomlajevanja kože na obrazu, vratu, dekolteju in na rokah. S pomočjo takšne terapije lahko dosežete, da se vaša koža odlično neguje, prav tako pa se stimulira sinteza kolagena, pri tem pa se površinske gube zmanjšujejo ter gladijo.

Ker je mezoterapija postopek, pri katerem v telo prejmete veliko aktivnih učinkovin, se je to izkazalo tudi za zelo učinkovit postopek za izboljšanje kože lasišča, zmanjšanje prhljaja, mastnosti lasišča, ne nazadnje je metoda prav tako zelo učinkovita pri zmanjševanju izpadanja las. Metoda je primerna tako za ženske kot tudi moške vseh starosti.

Kdaj je mezoterapija še posebej dobrodošla izbira

Zaradi staranja pa tudi zaradi prevelike utrujenosti vaša koža počasi izgublja sijaj in tonus. Pri tem vam v veliki meri lahko na izjemno učinkovit pomaga mezotrapija, ki se vam jo splača uporabiti že od prvih povrhnjih gubah ter ohlapnosti kože.

Obenem je mezoterapija zelo koristna tudi v primeru, če imate kakršne koli težave z lasiščem, še posebej s prhljajem, prekomernim izpadanjem las.

Kako deluje mezoterapija in kaj to sploh je

Lahko rečemo, da je mezoterapija metoda, s katero strokovnjaki v vašo kožo vnašajo najrazličnejše aktivne snovi in tako vplivajo na biostimulacijo, in sicer preko vnetnega procesa. To se počne predvsem z namenom novega kolagena v koži.

Tehnike vnašanja aktivnih snovi pa so lahko različne. Lahko se vnašajo ročno, lahko pa z dermarollerjem. Z njim se koža najprej temeljito povaljčka, nato pa jo je treba ustrezno premazati s koktejlom aktivnih snovi.

Za koga mezoterapija ni primerna

Tovrstnega posega se praviloma ne sme izvajati v času nosečnosti in dojenja. Prav tako se odsvetuje vsem tistim, ki imajo težave z alergijami oziroma ne zmorejo prenašati aktivnih snovi. Ne priporoča se osebam, ki imajo aktivno avtoimuno obolenje ali pa infekcijo na koži.