Temelj vsake delovne akcije je gradbeni oder

Je to slučajno gradbeni oder, se vprašam sama pri sebi že navsezgodaj. Seveda, kaj pa drugega, mi na ves glas odgovorijo misli. Končno se je začelo. Z navdušenjem stečem iz sosedove hiše, kjer sem srkala jutranjo kavo in začnem opazovati pridne delavce, kako premišljeno postavljajo gradbeni oder pred našo hišo. Dolgo sva s partnerjem premišljevala, kako in kdaj se lotiti prenove najine hiše, ki ima eno veliko napako. Gre namreč za dejstvo, da je najina hiša zelo slabo izolirana, zato so stroški ogrevanja precej visoki. Verjetno se boste strinjali z mano, če vam rečem, da dobra izoliranost hiše pripomore tudi k nizkim stroškom ogrevanja in podobno. Kljub temu da se zavedava, da gre za precejšnjo investicijo, sva se odločila, da je tokrat res skrajni čas, da izpeljeva projekt izolacija hiše.

 Poiskala sva ustreznega ponudnika, ki bo poskrbel, da bo najina hiša dobro izolirana in si bova na ta način tudi zmanjšala stroške ogrevanja. Stabilen gradbeni oder je bil zelo hitro postavljen, kar me je malce presenetilo. Sama pri sebi sem namreč mislila, da je gradbeni oder zelo zahteven za postavitev in bodo delavci zanj porabili kar nekaj časa. Sliši se neverjetno, gradbeni oder je bil postavljen v nekaj urah, zato so delavci hitro začeli z nameščanjem izolacijskega materiala. 

Z besedami je težko opisati, kako hitro je vse skupaj potekalo. Delavci so bili pri svojem delu natančni, videlo se je, da so v svoje delo prepričani in zato je vse skupaj potekalo zelo gladko. Resnično so delovali kot eno. Tudi šale med samim delom ni manjkalo, v katere so vključili tudi mene. Priznati moram, da jih je bilo prav užitek gledati, kako dobro se razumejo med seboj. Odlično postavljeni gradbeni oder je bil dober temelj za še eno uspešno izpeljano akcijo. 

Najina hiša ima novo izolacijo, nad katero sva navdušena.