Nekategorizirano

Vegansko milo – bi ga imeli?

Milo je sredstvo za negovanje kože, ki ga lahko najdemo v prav vsaki kopalnici. Če nekdaj na voljo niso bila mila v najrazličnejših oblikah in vrstah, je dandanes povsem drugače. Na razpolago so tekoča in trda mila, antibakterijska mila, naravna mila in še bi lahko naštevali. Posebna vrsta pa je zagotovo vegansko milo, na katerega prisega vse več ljudi.

Med veganska mila sodi tudi črno milo, ki vsebuje hladno stiskano bio certificirano kokosovo ter olivno olje, aktivirano oglje in karitejevo maslo. Ker je takšno vegansko milo izdelano iz skrbno izbranih naravnih sestavin, je dobrodošlo tudi za občutljivo kožo otrok pa tudi dojenčkov, starih že od 3 mesecev dalje. Bi ga imeli tudi vi?

 

Pravo razmerje sestavin

Ena od večjih skrivnosti, ki ga vključuje črno vegansko milo, je pravo razmerje sestavin. Te nežno, a učinkovito očistijo ter vlažijo kožo. Prav tako absorbirajo nečistoče in neprijetne vonjave. Sestavine pa so uporabljene za najboljše doseganje učinkov oziroma rezultatov.

Za vegansko milo je značilno, da se izdeluje po hladnem postopku, ki se ga uporablja za najbolj kakovostna naravna mila. Olja ter masla se pri tem postopku torej ne pregrevajo. Posledično se v produktu ohranijo tudi vse koristne negovalne pa tudi hranilne karakteristike naravnih sestavin. Ohrani se tudi glicerin, ki je poglavitnega pomena za vlažilne lastnosti mila.

Vegansko milo – bi ga imeli?

 

Črno vegansko milo vsebuje aktivirano oglje

Za aktivirano oglje, ki ga vsebuje črno vegansko milo, je značilno, da nase izjemno učinkovito veže nečistoče ter deluje antibakterijsko. Na takšen način aktivirano oglje poskrbi za temeljito čiščenje kože. S pomočjo mikrodelcev oglja pa je poskrbljeno tudi za nežen piling ter seveda za odstranjevanje odmrle kože.

Tudi kokosovo olje, ki ga prva tako vsebuje tovrstno vegansko milo, odlično poskrbi za čiščenje kože. Pomaga namreč ustvarjati peno. Olivno olje v milu pa dobro poskrbi za globinsko navlaženo pa tudi dovolj mehko kožo.

Posted in Nekategorizirano