Avtomobilsko zavarovanje – kdaj skleniti kasko zavarovanje?

Veliko ljudi ima vprašanje, povezano s kasko zavarovanjem, še posebej velikokrat jih zasledimo pri tistih, ki so kupili rabljeno vozilo. Če kupimo enajst let star avto, zanj seveda odštejemo temu primerno malo denarja, vendar pa je višina premije, obračunana po nabavni ceni, ki je nova, še vedno na visokem nivoju. Na kaj torej paziti, ko se odločate za avtomobilsko zavarovanje? To področje je v zadnjih letih namreč postalo pravo minsko polje prevar, ki se jim velja izogniti v širokem loku. Kako? Preberite naš hiter vodič za avtomobilsko zavarovanje.

Ko nekdo izbira zavarovanje, se za določenega odloči na podlagi kopice različnih faktorjev, med katere sodi vse od okolja do kraja bivanja, načina vožnje, denarnega stanja, dosedanjega škodnega rezultata … Kasko avtomobilsko zavarovanje je priporočljivo za vse, ki imajo željo po tem, da bi svoj avtomobil zavarovali najbolje, kar se da. Kasko namreč pomeni, da jim bo zavarovalnica krila škodo v vsakem primeru, tudi za škodo, ki je nastala po njihovi lastni krivdi. V tovrstno avtomobilsko zavarovanje je vključena vrsta kritij za različne nevarnosti. Naš nasvet je, da se, preden sklenete zavarovanje, z zavarovalnim agentom posvetujete glede najprimernejše kombinacije kritij – skladno z vašimi potrebami, ki jih imate in glede na način, kako uporabljate vozilo.

Zapomniti si velja, da delna kombinacija krije le manjšo škodo. Če se višina premije skoraj izenači z višino vrednosti avtomobila, razmislite o tem, da bi opustili kasko avtomobilsko zavarovanje. Če imate starejše vozilo, ki je drago, se bo premija obračunavala po novi nabavni ceni avtomobila. Če avtomobil uporabljate zelo pogosto ali je namenjeno specifični rabi, razmislite o tem, da bi sklenili polni kasko oziroma polno avtomobilsko zavarovanje. Če zavarovanje dodatno razširite s pomočjo delnih kombinacij, boste ohranili doseženi bonus in vzdrževali ceno vašega zavarovanja. Vsekakor dobro premislite, kakšen avto imate in za kaj ga potrebujete ter se šele nato odločite za primerno zavarovanje.