Orodje Makita je priročno za marsikaj

Prvič sem slišala za Makita orodje pred več kot desetimi leti nazaj, ko je bil eden izmed mojih prijateljev nekdo, ki je to orodje prodajal. Prej nikoli nisem vedela, da je takšno orodje sploh obstajalo, saj nisem bila nikoli nikjer, kjer bi se to orodje lahko uporabljalo.

Takrat sem bila nekaj let že aktivna plezalka tako na zunanjih kakor v notranjih stenah. Notranje stene so se zelo velikokrat popravljale in seveda redno je bilo treba menjati smeri, ki se lahko uredijo le z električnem orodjem. In ker ima Makita kar precej koristnega orodja tudi za takšna popravila in preurejanja, je bilo Makita orodje zelo pogosto orodje, ki so ga plezalen stene imele. Mislim, da je bilo to skoraj edino orodje, ki sem ga večinoma videvala tam. Morda sem sem in tja naletela, na kakšno orodje, ki ni bilo Makita, kar je bila že zelo velika redkost.

Orodje Makita je priročno za marsikaj

Po nekaj letih sem nehala plezati in počasi je tudi spomin na to, da obstaja Makita orodje zbledelo, saj ga nisem več nikjer uporabljala in tudi skoraj nihče tega orodja ni uporabljal. Zadnje čas se pa spet zelo veliko potikam po plezalnih stenah, saj sem ugotovila, da spet pogrešam plezanje in sem in tja izkoristim čas, ki ga imam na voljo in grem plezat. Seveda sem imela ravno to srečo, da sem takoj naletela na dan, ko so se na največji plezalni steni v Ljubljani ravno podirale stare smeri in se postavljajo nove. Orodje Makita je ponovno ležalo vsepovsod. Takoj sem se spomnila na čase, ko sem to tudi sama uporabljala in pomagala pri postavljanju novih smeti. Prenavljanje sten ali pa postavljanje sten vsekakor ni bilo nekaj, kar bi lahko delala. Sem pa seveda vedno pomagala podrti smeri ali pa jih tudi postavljala, kar je bilo zelo zabavno. Zlasti, ker je bilo Makita orodje veno zelo priročno.